Aktuális üzemanyagár változás

Az üzemanyagárak fontos szerepet tölt be az autóval közlekedők életében, közülük rengetegen - leginkább nem sportból - időzítve tankolnak.

Ezért a pénztárcára menő tudni, hogy miként változik, módosult, mennyi ma az üzemanyagár és várható-e árnövekedés? A vásárlóCsapat weboldalán tájékoztató található az jelenlegi, átlagos literenkénti üzemanyagárakról: (95-ös benzinár és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, továbbá benzinár mozgása most, és az elmúlt évek során Magyarországon a MOL által - általában szerdai és pénteki napokon - kommunikált adatokat felhasználva. A korábbi időszak árainak hullámzásáról diagram nyújt áttekinthető képet.

A magyar benzin- és gázolajárak alakulását alapvetően 2 fontos összetevő befolyásolja: a kőolaj világpiaci árának változása és a HUF-USD árfolyamának alakulása. E két tényező grafikonon történő ábrázolása lehetővé teszi a legközelebb megvalósuló árváltozás irányának előrejelzését.

A töltőállomásokról szóló gyűjtemény által megtudható hogy a legutóbbi alkalommal a többi autózóhoz - valamint a "hivatalos" országos átlaghoz - képest milyen mértékben olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat vásárolni.

Abban az esetben ha lenne véleményed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötődő terhekről, törvényi szabályozásról, akkor egy nyílt fórumon keresztül könnyedén megoszthatod másokkal, vagy reagálhatsz a meglévő írásokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2020-12-31 14:34